05. 05. 2021


ONLINE! Diskreetne loodusteaduste õhtukursus 12.05 kl 18: TOIDU KESKKONNAMÕJU

Milline on toidu keskkonnamõju ja millest see sõltub, kui palju toitu raisatakse ning mida me võiksime tulevikus oma toidulaualt leida? SEI Tallinna keskkonnakorralduse programmi vanemteadur Evelin Piirsalu tutvustab meile toiduga seotud keskkonnateemasid 12. mail kell 18 otseülekandega Energia avastuskeskuse Facebook lehel.

Evelin Piirsalu tutvustab end ja oma seost toidujäätmetega nii: “Töötan Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskuse keskkonnakorralduse programmis juba üle 15. aasta. Olen olnud tegev peamiselt keskkonnajuhtimisega seotud projektides, mis hõlmavad selliseid teemasid nagu keskkonnajuhtimissüsteemid, keskkonnasõbralikud riigihanked ja mitmesugused muud keskkonnajuhtimisvahendid.

Kuus aastat tagasi hakkasin põhjalikumalt tegelema toidujäätmete teemaga. Olen läbi viinud erinevaid toidujäätmete uuringuid, analüüsides nii toidujäätmete tekke koguseid kui toiduraiskamise põhjuseid Eesti toiduahela eri etappides. Samuti olen vedanud ja koostöös eri huvirühmadega kaasa löönud mitmetes toiduraiskamise vältimise ja vähendamise projektides.”

SEI Tallinna poolt läbi viidud üle-Eestiliste toidujäätmete tekke ja vältimise uurimise projektidega saab tutvuda siin.

Diskreetne loodusteaduste õhtukursus” on Energia avastuskeskuse sündmuste sari täiskasvanutele, kes tunnevad huvi loodusteaduste vastu. Loengud toimuvad iga kuu teisel kolmapäeval. Kursusel tutvume erinevate põnevate ja aktuaalsete teemadega nagu linnaloodus, ringmajandus, kliimamuutused, plastid, toit ja toidutootmine, geoinseneeria, liikide väljasuremine, rohepesu ning populatsioonidünaamika. Loengud on praktiliste näidetega. Esinejad on silmapaistvad teadlased ja oma ala asjatundjad.  Kursusega võib liituda igal ajal.

Kursuse teiste teemade ja esinejatega saab tutvuda õhtukursuse lehelt. Õhtukursuse toimumist toetab KIK.

diskreetne loodusteaduste õhtukursus. toidujäätmed. toidu raiskamine. loeng