15. 11. 2023


Aare Baumer sai elutööpreemia

Tiiu Silla nimelise elutööpreemia pikaajalise süstemaatilise teaduse ja tehnoloogia populariseerimise eest pälvis Energia avastuskeskuse teadus- ja arendusjuht ning mitteformaalse hariduse edendaja Aare Baumer.

“See auhind kuulub kõigile, kes jagavad kirge teadmiste vastu. Jätkame Energia avastuskeskuses teaduse populariseerimisega ning inspireerime veelgi rohkem noori avastama maailma enda ümber, “kommenteeris Aare Baumer.

Energia avastuskeskuse juhataja Martin Sõmer lisas, “Auhind on suurepärane tunnustus Aare Baumeri pühendumusele ja loovusele. Seda kustumatut kirge ja entusiasmi on lisaks tema kolleegidele märganud ka tuhanded noored, kes on tema innustava juhendamise all astunud esimesed sammud teaduse põnevas maailmas. “

Muuhulgas annab Baumer Energia avastuskeskuses teadusteatri etendusi ning tema ülesastumised on alati saanud suure tunnustuse osaliseks nii keskuses kui ka mujal.

Auhinna üleandmine toimus Swissotelis 14. novembril 2023 Eesti Teadusagentuuri teaduskommunikatsiooni aastakonverentsi raames.


Kevadel oli Aare Baumer külaliseks Energia avastuskeskuse Karjääriõhtul, kuula podcasti siit.